Als de komst van een nieuw prinsje of prinsesje wordt aangekondigd, is dat altijd een heuglijk feit. Maar een koninklijke tweeling is natuurlijk dubbel feest. We zetten de leukste prinselijke tweelingen die dit millennium geboren werden op een rij.        

1 Gabrielle en Jacques van Monaco (5)

Het duurde even voordat prins Albert en prinses Charlène bekendmaakten dat Charlène zwanger was. Toen duidelijk werd dat er twee kindjes zouden komen, werden de onbevestigde geruchten dat de zwangerschap door ivf tot stand was gekomen alleen maar sterker. De kleine Jacques kwam eind 2014 twee minuten ná zijn zusje Gabriella ter wereld, maar toch is hij volgens de Monegaskische wet de troonopvolger.

Article continues after the ad

2 Nicolas en Aymeric van België (14) 

Nicolas en Aymeric zijn de tweelingzoons van de Belgische prins Laurent en zijn vrouw Claire. Hoewel Laurent bekendstaat als het enfant terrible van de Belgische koninklijke familie, is hij voor zijn kinderen een modelvader, die heel veel tijd met ze doorbrengt en overbezorgd schijnt te zijn. Nicolas en Aymeric werden eind 2005 een aantal weken te vroeg geboren en hebben nog een oudere zus, Louise.

3 Vincent en Josephine van Denemarken (9) 

Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary hadden al twee kinderen toen Mary in verwachting bleek van een tweeling. De schattige Vincent en Josephine zijn elkaars beste vrienden en onafscheidelijk. Momenteel gaan ze, net als hun oudere broer en zus, tijdelijk naar kostschool in Zwitserland. Op hun school in Denemarken zitten ze niet bij elkaar in de klas; hun ouders vonden dat ze ook andere vriendjes moesten vinden.

Beeld: ANP

Dit artikel komt uit Story. Editie 5 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.