Onze eigen koningin Máxima is niet de enige koninklijke bruid die uit Zuid-Amerika afkomstig is. In de loop der jaren vonden meer royals hun grote liefde in temperamentvolle latina’s.

1 Maria Teresa

Afgelopen februari waren groothertog Henri van Luxemburg en zijn Maria Teresa 40 jaar getrouwd. Ze ontmoetten elkaar ooit in Zwitserland, waar ze beiden studeerden. Maria Teresa is de dochter van een Cubaanse bankier. Het gezin ontvluchtte in 1959 Cuba om aan het bewind van Fidel Castro te ontsnappen. Maria Teresa staat niet bekend als de makkelijkste, maar haar huwelijk met Henri is solide en liefdevol.

2 Silvia

Koningin Silvia van Zweden is de dochter van een Duitse zakenman en een Braziliaanse, en groeide op in São Paulo. Ze ontmoette haar droomprins tijdens de Olympische Spelen van 1972, waar ze werkte als hostess. In de jaren ervoor gingen hardnekkige geruchten dat Carl Gustaf zijn pijlen had gericht op de Britse prinses Anne.

3 Tatiana Santo Domingo

Officieel is Tatiana Santo Domingo geen royal, want haar echtgenoot Andrea Casiraghi kreeg geen titel – prinses Caroline en Stefano Casiraghi wilden een zo normaal mogelijk leven voor hun kroost. Toch is hij vierde in lijn der troonopvolging van Monaco. De schatrijke Tatiana (haar vermogen wordt geschat op ruim 2 miljard euro) is de dochter van een Colombiaanse zakenman en een Braziliaanse socialite.

Article continues after the ad

FOTO BRUNOPRESS

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 22 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.