Als je blauw bloed hebt of met een royal getrouwd bent, dien je je natuurlijk altijd koninklijk te gedragen. Maar ja, ook prinsen en prinsessen slaan weleens de plank mis en kunnen niet altijd hun boosheid verbergen. Sommige royals zijn echte driftkikkers.

1 Ernst August van Hannover

Dat prins Ernst August van Hannover niet de meest evenwichtige persoon is, is alom bekend. Maar 20 jaar geleden maakte hij het in Kenia wel heel erg bont. De schandaalprins had tijdens zijn vakantie met prinses Caroline – op papier nog altijd zijn officiële echtgenote – last van het lawaai van een discotheek. Samen met vrienden sloeg hij de eigenaar in elkaar tot de man bloed opgaf en naar het ziekenhuis moest.

Article continues after the ad

2 Prins Harry

Prins Harry en zijn broer William hebben al jaren een gespannen relatie met paparazzi-fotografen. Ze vinden dat zij schuld hebben aan de dood van hun moeder Diana. In 2004 werd het Harry te veel toen hij ’s nachts bij een nachtclub werd opgewacht door fotografen. Hij vloog een opdringerige paparazzo aan en belandde in een gevecht.

3 Chris O'neill

Chris O’Neill, de echtgenoot van prinses Madeleine van Zweden, staat erom bekend weinig op te hebben met de koninklijke status van zijn vrouw. Hij weigerde niet alleen een koninklijke titel – dan zou hij Zweeds staatsburger worden en dat wilde hij uit zakelijk oogpunt voorkomen – maar steekt daarnaast regelmatig zijn middelvinger op naar fotografen. Ook is hij weleens kibbelend met Madeleine gespot, waarbij omstanders vonden dat hij ronduit naar tegen haar deed.

Beeld: Getty Images

Dit artikel komt uit Story. Editie 17 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.