De onlangs overleden prins Philip kon af en toe flink uit zijn slof schieten; dat deed hij zelfs in het openbaar tegen bijvoorbeeld fotografen. Naar het schijnt gooide zijn weduwe Elizabeth ook weleens met servies tijdens een echtelijke ruzie. Philip en Elizabeth waren echter niet de enige koninklijke driftkikkers. 

1 Prinses Beatrix

In 2003 vertelde prinses Margarita in een onthullend interview al dat haar tante Beatrix letterlijk kan stampvoeten als ze haar zin niet krijgt. Beweringen van dezelfde strekking zijn in de loop der tijd vaker gedaan door insiders. Zo zou Beatrix in 1965 het nieuws van de verloving van haar zusje Margriet met burgerman Pieter van Vollenhoven stampvoetend en huilend van woede hebben ontvangen.

2 Prinses Margaret

De in 2002 overleden jongere zus van koningin Elizabeth stond bekend als een heethoofd. Dat ze wel van een borrel hield, hielp in dit licht niet echt. Er gaan verhalen dat Margaret ten paleize regelmatig glazen whisky of wodka tegen de muren kapot smeet – hofmedewerkers zouden een voorraadje reservebehang hebben gehad om de schade meteen te kunnen herstellen.

3 Juan Carlos

Voormalig koning Juan Carlos van Spanje maakte ruimschoots voordat hij in een finan-cieel schandaal verwikkeld raakte al de tongen los. In 2012 verscheen een filmpje op internet waarin te zien was hoe Juan Carlos, op de passagiersstoel van de auto gezeten, driftige handgebaren naar zijn chauffeur maakte en deze uiteindelijk zelfs met een vuist tegen zijn arm sloeg. Ook ex-maîtresse Corinna zu Sayn-Wittgenstein verhaalde al eens over de driftbuien van haar koninklijke minnaar. 

Article continues after the ad

FOTO EDWIN SMULDERS

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 21 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.