Lang geleden was een fiks leeftijdsverschil tussen koninklijke huwelijkspartners niet ongewoon – het huwelijk was vaak een politieke verbintenis. In dit licht spannen koning Willem III en Emma van Waldeck-Pyrmont met een leeftijdsverschil van 41 jaar de kroon. Zó opvallend zijn die verschillen tegenwoordig niet meer, maar ook in minder lang vervlogen tijden vonden royals soms een geliefde die een stuk jonger of ouder was.

1 FILIP & MATHILDE

Article continues after the ad

In 1999 trouwde de toenmalige kroonprins Filip van België met de 13 jaar jongere gravin Mathilde d’Udekem d’Acoz. Er gingen geruchten dat het een verstandshuwelijk was, maar 21 jaar later geven ze alle criticasters het nakijken, want ze zijn nog altijd samen en lijken gelukkiger dan ooit. Het leeftijdsverschil is nooit een issue geweest.

2 CHARLES & DIANA

Kroonprins Charles en Diana scheelden ruim 12 jaar, maar bij hen schijnt het leeftijdsverschil wél een grote (negatieve) invloed te hebben gehad op hun huwelijk. Toen ze zich 
in 1981 verloofden, was Diana 19 jaar en zo groen als gras. In elk geval veel te jong om zich als nieuwkomer staande te houden in de strikte Engelse koninklijke familie.

3 BEATRIX & CLAUS

Prinses Beatrix was ruim 12 jaar jonger dan haar grote liefde Claus. Hun leeftijdsverschil lijkt tussen hen nooit een rol te hebben gespeeld. Het heeft helaas wel betekend dat onze voormalige koningin pas 64 was toen ze afscheid moest nemen van haar echtgenoot.

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 07 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.