Vroeger was een koninklijk huwelijk vaak een politieke verbintenis; het kwam regelmatig voor dat er geen sprake van liefde was en echtelieden nauwelijks tijd in elkaars nabijheid doorbrachten. Maar ook in meer recente tijden zijn er koninklijke partners die alleen (nog) in naam getrouwd zijn. Máár: soms vinden ze elkaar terug!

1 Ernst-August en Caroline

Caroline van Monaco heeft echtgenoot Ernst-August van Hannover niet meer gezien sinds hij in 2010 in Thailand werd berapt met een minnares. Ze zou niet officieel willen scheiden omdat ze als prinses van Hannover een ‘Koninklijke Hoogheid’ is, en als prinses van Monaco slechts ‘Doorluchtige Hoogheid’.

2 Anne en Timothy Laurence

In Engeland zijn de meeste mensen ervan overtuigd: prinses Anne en haar tweede echtgenoot Timothy Laurence leven al jaren gescheiden levens. Anne is levenslustig en druk en zou de ingetogen Timothy maar een saaie pier vinden. Zij zou haar moeder Elizabeth echter niet nóg een scheiding willen aandoen, dus blijft ze voor de wet met hem getrouwd.

3 Albert en Paola

Albert van België trouwde in 1959 uit liefde met Paola, maar na een paar jaar kwam de klad erin. Beiden hadden buitenechtelijke affaires en Albert kreeg zelfs een buitenechtelijke dochter. Jarenlang leefden ze volledig hun eigen levens. Toen Alberts maîtresse met hun dochter Delphine naar Londen verhuisde wilden Albert en Paola het tóch nog een kans geven. Sindsdien zijn ze hechter dan ooit.

Article continues after the ad

Beeld: Getty Images

Dit artikel komt uit Story. Editie 35 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.