Niets menselijks is royals vreemd – ook in de allerbeste (koninklijke) families is er af en toe mot met schoonmoeders of -zussen. In het ergste geval is er sprake van een ronduit slechte relatie die nooit verbetert.

  1. Letizia en Sofia
    Twee jaar geleden werd tijdens Pasen pijnlijk duidelijk dat de verhouding tussen de Spaanse koningin Letizia en haar schoonmoeder Sofia meer dan gespannen is. Letizia probeerde te voorkomen dat haar dochters met Sofia op de foto gingen. Later vertoonden de twee zich bewust gezellig keuvelend in het openbaar, maar niemand geloofde dit charmeoffensief.
  2. Maria-Teresa en Joséphine Charlotte
    De in 2005 overleden Joséphine Charlotte van Luxemburg, de moeder van groothertog Henri, was de dochter van koning Leopold van België en verwant aan veel andere koningshuizen. Daardoor vond ze haar schoondochter Maria Teresa – een burgermeisje – te min. Ze noemde haar geringschattend ‘die kleine Cubaanse’ en treiterde haar veelvuldig, onder andere met haar ‘maatje meer’.

  3. Paola en Fabiola
    De Belgische oud-koningin Paola was in elk opzicht de tegenpool van haar voorgangster, de in 2014 overleden Fabiola. Paola was frivool, Fabiola vroom en bescheiden. De schoonzussen hadden een enorme hekel aan elkaar. Fabiola voelde een diepe minachting voor Paola, die ze oppervlakkig noemde. 

Beeld: ANP

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 16 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.