Als prins of prinses kies je tegenwoordig weliswaar zelf je partner, maar de familie van die partner krijg je gewoon cadeau. Het kan pijnlijk zijn als je schoonfamilie zich genant gedraagt, of zelfs omstreden is.

1 JORGE ZORREGUIETA 

Article continues after the ad

Er was heel wat te doen om de vader van Máxima toen bekend werd dat Willem-Alexander een relatie met de mooie Argentijnse had. Máxima’s vader had immers deel uitgemaakt van de Videla-regering, die verantwoordelijk was voor talloze verdwijningen, en volgens velen zelfs moord. Máxima’s vader was uiteindelijk niet welkom op haar bruiloft met Willem-Alexander in 2002.

2 SVEN HØIBY  

Dat Mette-Marit een wild verleden had én al een zoon toen ze een relatie kreeg met kroonprins Haakon van Noorwegen, was even slikken. Maar haar vader Sven Høiby zorgde daarnaast ook nog voor de nodige schandalen. Niet alleen verkocht hij voor veel geld verhalen en foto’s aan de Noorse pers, hij trouwde terwijl hij al hoogbejaard was met een stripper die half zo oud was als hij. 

3 THOMAS MARKLE   

De vader van Meghan wilde een slaatje slaan uit het koninklijke huwelijk van zijn dochter (hij kreeg veel geld om zich te laten fotograferen en zocht keer op keer de publiciteit op), maar dat kwam hem duur te staan. Meghan verbrak alle contact, en Markle heeft nog steeds zijn kleinzoon Archie niet ontmoet. 

Beeld: ANP

Dit artikel komt uit Story. Editie 41 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.