Alle designers willen ontwerpen voor koninginnen en prinsessen, en als royal heb je de beschikking over de mooiste kleding. Sommige royals ontwikkelden zo’n grote voorliefde voor mode, dat ze zich ontpopten tot ware fashion queens.

1 PRINSES DIANA  

Gek genoeg had Diana ten tijde van haar verloving met Charles weinig met kleding. Maar toen ze eenmaal prinses was, wist ze dat ze representatief moest zijn en zich goed moest kleden. Ze ging van mode houden, en de jaren erna werd ze een heus stijlicoon. Couturiers stonden in de rij om haar te kleden. 


2 MÁXIMA  

Er zijn weinig dingen die onze beeldschone koningin niet kan dragen; alles staat haar. Máxima houdt van kleur, en pakt daarnaast graag uit met hoeden en juwelen. Favoriete kledingontwerpers: Jan Taminiau, Edouard Vermeulen van modehuis Natan, en Valentino.


3 MARIE-ANTOINETTE  

Het was in de late 18e eeuw dat de obsessie voor mode ontstond, en koningin Marie-Antoinette van Frankrijk liep hierin voorop. Ze bestelde altijd de nieuwste kleding bij Rose Bertin, in die tijd de beroemdste modeontwerpster van Parijs. De jurken waren immens breed en van de prachtigste dure stoffen. De dames werden strak ingesnoerd, en de boezem werd flink omhoog gedrukt.

Article continues after the ad

Beeld: ANP

Dit artikel komt uit Story. Editie 39 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.