De bruiloft van sjeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan van Abu Dhabi in 1981 is met een prijskaartje van ruim 80 miljoen euro (zijn ouders lieten speciaal voor de gelegenheid een stadion bouwen) nog altijd de duurste koninklijke bruiloft ooit. De sjeik was niet de enige royal die flink in de buidel tastte voor zijn Grote Dag.

1 CHARLES EN DIANA

Dat een dure bruiloft geen gelukkig huwelijk garandeert, hebben de Britse prins Charles en Diana bewezen. Hun bruiloft in 1981 kostte zo’n 75 miljoen euro, waarvan meer dan een half miljoen voor beveiliging bestemd zou zijn geweest. De kosten van de iconische bruidsjurk worden – omgerekend naar nu – geschat op 100.000 euro.

2 ALBERT EN CHARLÈNE

De Monegasken hadden sinds 1956, toen prins Rainier en Grace Kelly trouwden, niet zo’n gigantisch feest meegemaakt. In 2011 werd naar verluidt meer dan 60 miljoen euro uitgegeven voor de driedaagse bruiloft van prins Albert en zijn Charlène. Het ongelimiteerde budget zorgde echter niet voor een blije bruid; er gingen geruchten dat zij daags voor het huwelijk had willen vluchten.

3 HARRY EN MEGHAN

Het huwelijk van prins Harry met actrice Meghan Markle kostte in 2018 een geschatte 37 miljoen euro, waarvoor net als tijdens het huwelijk van Harry’s ouders Charles en Diana een aanzienlijk deel voor beveiliging was. Op de bruiloft waren talloze sterren aanwezig, onder wie Oprah Winfrey, George Clooney en Elton John.

Article continues after the ad

Beeld: BrunoPress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 23 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.