Mannelijke troonopvolgers hoeven allang niet meer met prinsessen of adellijke dames te trouwen. Dat betekent in de praktijk dat, in tegenstelling tot vroeger, koninklijke echtgenotes voordat ze hun prins op het witte paard ontmoetten, gewoon ‘normale’ banen hadden.

1 MARY

Voordat Mary Donaldson in 2000 tijdens de Olympische Spelen haar grote liefde ontmoette, had ze in Australië een goede baan in de marketing en communicatie. Haar laatste klus was voor Microsoft. Maar toen ze kroonprins Frederik tegen het lijf liep, sloeg de vlam in de pan en was alleen hij nog belangrijk. In 2001 verhuisde Mary naar Parijs, zodat ze de Deense prins in alle rust beter kon leren kennen.

Article continues after the ad

2 RANIA

Koningin Rania van Jordanië had tijdens haar studies in respectievelijk Cairo (business en computerwetenschap) en Genève (bedrijfskunde) een heel andere toekomst voor ogen: ze wilde een eigen bedrijf. Ze werkte op de marketingafdeling van Apple toen ze in 1993 (toen nog) kroonprins Abdullah van Jordanië ontmoette. Ze trouwden vijf maanden later en sindsdien houdt Rania zich vooral bezig met goede doelen.

3  MÁXIMA

Dat onze koningin een achtergrond heeft in de economische sector en een passie heeft voor de financiële wereld, is te zien aan het feit dat ze zich nog steeds wereldwijd inzet voor microfinanciering. Toen ze in 1999 Willem-Alexander ontmoette, werkte ze op Wall Street. Vlak daarna nam ze een baan aan als vermogensbeheerder bij de Deutsche Bank. Een jaar na hun ontmoeting verhuisde Máxima naar Brussel om in te burgeren en dichter bij haar geliefde te zijn.

Beeld: Edwin Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 12 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.