De verhalen achter sommige koninklijke huwelijken zijn – hoewel de liefde soms zwaar bevochten is – af en toe ontzettend romantisch.

1 CHARLES EN CAMILLA

Zoals we ook in het nieuwe seizoen van de prachtige serie The Crown konden zien, was het liefde – of lust - op het eerste gezicht tussen kroonprins Charles en Camilla Parker-Bowles (die toen nog Shand heette). Hoewel ze beiden met iemand anders trouwden, bleven ze elkaar door de jaren heen in het geheim ontmoeten. Het Britse volk zag Camilla jarenlang als kwade genius achter het mislukken van Charles’ huwelijk met Diana, maar omarmde haar uiteindelijk. Charles en Camilla trouwden in 2005.

Article continues after the ad

2 ELIZABETH EN PHILIP

Elizabeth was pas 13 toen ze de Grieks-Deense prins Philip ontmoette – hij was haar gids toen ze in 1939 met haar ouders Dartmouth College bezocht. Ze begonnen te corresponderen. Elizabeth was vanaf het eerste moment verliefd en had een foto van haar prins naast haar bed, maar Philip, toen 18 jaar oud, zag het contact vooral als leuk tijdverdrijf. Toch werd ook hij verliefd, en hij vroeg haar in 1947 ten huwelijk. Inmiddels zijn ze meer dan 71 (!) jaar getrouwd, en wie naar ze kijkt, ziet twee mensen die nog altijd stapelgek op elkaar zijn.

3 HARALD EN SONJA

Toen koning Harald van Noorwegen, destijds nog kroonprins, in 1959 op een feest Sonja Haraldsen ontmoette, was het voor allebei liefde op het eerste gezicht. Haralds vader Olav weigerde echter toestemming te geven; zijn zoon mocht niet met een burgermeisje trouwen, dat zou de monarchie in gevaar brengen. Harald zwoer echter dat hij anders ongetrouwd zou blijven. Olav ging overstag en gaf het paar jaren later zijn zegen. Ze zijn nu 51 jaar getrouwd, en de liefde spat er nog steeds vanaf. 

Beeld: GettyImages

Lees het hele verhaal in Story. Editie 2 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.