Heel soms – meestal als er een directe aanleiding voor is – geven royals  tv-interviews. Sommige zijn niet heel spraakmakend, andere zijn we decennia later nog steeds niet vergeten.

1. Prinses Diana

Met stip op 1 staat het interview dat prinses Diana in 1995 gaf aan de BBC. Hierin sprak ze met een getergde blik voor het eerst openlijk over haar huwelijksproblemen met prins Charles, en vertelde dat er ‘drie mensen in haar huwelijk waren; het was een beetje druk’, doelend op liefdesrivale Camilla. Het interview was een katalysator voor de officiële scheiding.

2. Prinses Mette-Marit

Het Noorse koningshuis belandde in een flinke crisis toen bleek dat kroonprins Haakon een serieuze relatie had met alleenstaande moeder en voormalig feestbeest Mette-Marit. Maar toen zij vlak na de verloving in 2001 een met tranend doordrenkt  tv-interview gaf waarin zij zei spijt te hebben van haar wilde verleden (inclusief drugsgebruik) sloot het Noorse volk haar massaal in het hart.

3. Prins Andrew

Het is nog maar kort geleden, maar het interview dat prins Andrew gaf aan de BBC over zijn banden met pedoseksueel Jeffrey Epstein, zal niet gauw vergeten worden. De hakkelende prins maakte zichzelf alleen maar meer verdacht, en zorgde er met zijn vage ontkenningen voor dat zijn moeder koningin Elizabeth hem ontsloeg van al zijn koninklijke verplichtingen.

Article continues after the ad

Beeld: ANP

Dit artikel komt uit Story. Editie 1 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.