Het is bij koninklijke huwelijken hét moment waar iedereen op wacht: de kus. Soms is die liefdevol en romantisch, soms vurig, maar soms ook tenenkrommend.

  1. Willem-Alexander en Máxima
    Toen (destijds) kroonprins Willem-Alexander op 2 februari 2002 trouwde met Máxima Zorreguieta, was het duidelijk dat hij een vurige Latina tot zijn bruid had gemaakt. De kersverse prinses vrat haar echtgenoot tijdens de passionele kus nog net niet op. Het was trouwens niet één kus, maar meerdere achter elkaar.
  2. Charles en Diana
    De kus van Charles en Diana had eigenlijk direct na de huwelijksceremonie moeten plaatshebben, maar Charles was het op dat moment vergeten. De zoen kwam dus later, op het balkon van Buckingham Palace. Ze begonnen daarmee een nieuwe traditie, want Andrew en Sarah Ferguson deden vijf jaar later hetzelfde, net als William en Kate in 2011.
  3. Albert en Charlène
    Het huwelijk van Albert van Monaco met Charlène Wittstock was in 2011 een aaneenschakeling van ongemakkelijke momenten. De bruid leek in elk geval overal ter wereld te willen zijn, behalve voor het altaar met Albert. De kus was ook niet om over naar huis te schrijven: verplicht en ongemakkelijk.

Beeld: ANP

Lees het hele verhaal in Story. Editie 35 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.