Hoe onwaarschijnlijk bepaalde dingen ook lijken en hoe vaak royals ze kunnen ontkennen, sommige geruchten verstommen nooit. Er blijven altijd (veel) mensen die niet te overtuigen zijn van het tegendeel.

1. Diana’s ‘zwangerschap’

Vooral Mohamed Al Fayed, de vader van wijlen Diana’s minnaar Dodi, hield stug vol dat de prinses zwanger was toen ze in 1997 om het leven kwam. In 2003 bevestigde een bron bij de Franse politie dat zelfs. Toch lijkt het echt niet waar te zijn; vorig jaar liet een hoogstaand forensisch wetenschapper die na het ongeluk bewijsmateriaal onderzocht weten dat prinses Diana niet in verwachting was toen ze overleed.

2. De ‘vlucht’ van Charlène

Volgens diverse Franse media probeerde Charlène van Monaco vlak voor haar huwelijk met prins Albert in 2011 maar liefst drie keer te vluchten naar haar thuisland Zuid-Afrika. Hoewel prins Albert liet weten dat een en ander pertinent onwaar was, is er altijd twijfel blijven bestaan. Charlène leek ronduit ongelukkig op haar Grote Dag en het kersverse echtpaar had ‘om praktische redenen’ aparte hotelkamers tijdens hun huwelijksreis.

3. De afkomst van koningin Wilhelmina

Al vele jaren wordt vermoed dat koningin Wilhelmina niet de dochter was van koning Willem III, maar van diens adjudant Sebastiaan de Ranitz. De koning zou door zijn veelvuldige buitenechtelijke seksuele escapades syfilis hebben gekregen, wat hem onvruchtbaar zou hebben gemaakt. De Oranjes hebben nooit de behoefte gevoeld om de geruchten te ontkennen, maar zelfs als ze dat wel hadden gedaan, zouden velen niet overtuigd zijn.

Article continues after the ad

Beeld: ANP
Dit artikel komt uit Story. Editie 36 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.