Deze week vierde prinses Mabel haar 52e verjaardag. Die dag zal nooit meer hetzelfde zijn sinds ze in 2013 een dag na haar verjaardag haar grote liefde Friso verloor. We kijken terug op de meest memorabele momenten van de dappere prinses, die met haar twee dochters in Londen woont.

1 Huwelijk met Friso

Friso keek tijdens het huwelijk in 2004 af en toe een beetje ongemakkelijk, maar dat zal ongetwijfeld komen doordat de prins totaal niet van aandacht hield. Mabel straalde echter en stal de show in de bijzondere bruidsjapon van Viktor & Rolf, waar 248 strikken met de hand op waren genaaid.

Article continues after the ad

2 Donkere dagen in Lech

De zorg en het verdriet waren in februari 2012 van de gezichten van Mabel en haar schoonmoeder Beatrix af te lezen wanneer ze in het ziekenhuis in Lech op bezoek gingen bij hun geliefde echtgenoot en zoon, die na zijn skiongeluk in coma lag. De twee vrouwen waren een immense steun voor elkaar, en zijn nogal altijd enorm close.

3 Uitvaart Claus

In oktober 2002 werd prins Claus bijgezet in de koninklijke grafkelder in Delft. Tot ieders verrassing daalde ineens de mooie blonde Mabel Wisse Smit mee af in de kelder voor het persoonlijk afscheid. Hoewel de RVD haar betitelde als een ‘vriendin van de familie’ was voor iedereen op dat moment duidelijk hoe serieus het was tussen haar en Friso, en dat er een verloving op stapel stond.

Beeld: Peter Smulders

Dit artikel komt uit Story. Editie 33 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.