Onder royals is juni als trouwmaand de absolute favoriet. De lijst van koninklijke juni-bruiloften door de jaren heen is dan ook lang, maar wij zetten de meest bijzondere op een rij.

1. Prins Carlos en Annemarie (2010)

De mooiste dag van prins Carlos en Annemarie Gualthérie van Weezel had een donker randje; de vader van de bruidegom overleed enkele maanden eerder. Op de dag dat de kerkelijke inzegening had moeten plaatsvinden, werd nu prins Carlos Hugo, de ex-man van prinses Irene, begraven. Drie maanden later dan gepland, op 20 november, gaven bruid en bruidegom elkaar in Brussel het jawoord. Op 13 juni waren ze in Wijk bij Duurstede al voor de wet getrouwd.

Article continues after the ad

2. Carl Gustaf en Silvia (1976)

Het huwelijk tussen Carl Gustaf van Zweden en burgermeisje Silvia Sommerlath was het eerste koninklijke huwelijk in Zweden dat live werd uitgezonden op televisie. Het huwelijk kostte miljoenen en trok talloze toeristen. Een dag voor de bruiloft woonde het dolverliefde paar een groot gala bij, waar de immens populaire Zweedse popgroep ABBA optrad. Hun kinderen traden alle drie eveneens in juni in het huwelijk, dochter Victoria zelfs op precies dezelfde dag, 19 juni.

3. Edward en Sophie (1999)

‘Een huwelijk van het volk’ werd de bruiloft op 19 juni van prins Edward en Sophie Rhys-Jones genoemd. De sfeer was informeel en niemand droeg een hoed (behalve koningin Elizabeth). De koningin had haar lesje geleerd na de desastreuze scheidingen van haar andere kinderen: ze liet Edward en Sophie voor hun huwelijk samenwonen, iets wat eerder ondenkbaar was.

Beeld: Getty Images

Dit artikel komt uit Story. Editie 26 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.