Komende week is het alweer achttien jaar geleden dat prins Claus overleed. Veel mensen moesten in het naoorlogse Nederland aan een Duitser als verloofde van hun kroonprinses wennen, maar de echtgenoot van prinses Beatrix werd uiteindelijk enorm geliefd.

1. DE STROPDAS

Het was tot ver over de grens hét gesprek van de dag: prins Claus die in 1998 tijdens zijn speech voor de uitreiking van de Prins Claus Prijzen zijn stropdas afwierp. Hij had naar eigen zeggen genoeg van het nutteloze en knellende kledingstuk.

Article continues after the ad

2. DE GEBOORTE VAN WILLEM-ALEXANDER

Prins Claus was overduidelijk enorm trots toen hij op 28 april 1967 voor de camera’s vertelde over zijn één dag eerder geboren zoon Willem-Alexander. De prins heeft altijd een zeer innige band gehad met alle drie zijn zonen.

3. HUWELIJK CONSTANTIJN EN LAURENTIEN

Toen in mei 2001 prins Claus tijdens het huwelijk van prins Constantijn met Laurentien Brinkhorst samen met het kersverse echtpaar op het balkon verscheen, spatte de vaderlijke liefde van hem af. Er was echter wel al goed te zien dat de prins brozer werd. Eloise, de eerstgeborene van Constantijn en Laurentien, is het enige kleinkind dat prins Claus nog in zijn armen heeft gehad.

Foto's: iStock, Brunopress, Edwin Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 40 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.