Royals gebruiken veelvuldig bijnamen voor elkaar. Waarschijnlijk komt dat voort uit het feit dat er vroeger niet uit een heel grote poel met voornamen werd gevist wanneer er een prinsje of prinsesje werd geboren. Ook nu nog gebruiken ze echter lieve en grappige bijnamen voor elkaar.

  1. Cabbage – koningin Elizabeth
    Prins Philip noemt zijn echtgenote Elizabeth al jaren ‘Cabbage’, wat kool betekent. Het zou kunnen dat het een verbastering is van het Franse ‘Mon Petit Chou’, wat ‘mijn kleine schat’ betekent, maar ‘chou’ wordt daarnaast ook vertaald als ‘kool’.
  2. Pietie – prinses Margriet
    In familiekring wordt de zus van prinses Beatrix ‘Pietie’ genoemd. Zelfs de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane noemen hun oudtante Margriet ‘tante Pietie’. Hun oma Beatrix wordt door de prinsesjes trouwens ‘Amma’ genoemd.

  3. Baldy – prins
    Al een tijdje gaat het gerucht dat hertogin Catherine haar man William ‘Baldy’ (kale) noemt. De grappig bedoelde bijnaam zou zijn ontstaan nadat William een keer klaagde over de enorme bos haar van zijn vrouw. Gelukkig horen omstanders het echtpaar elkaar ook vaak ‘darling’ of ‘baby’ noemen.

Beeld: Getty Images

Article continues after the ad

Lees de andere koninklijke verhalen in Story. Editie 21 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.