Prinses Anne van Engeland is al vele jaren de meest hardwerkende royal van het land; ze heeft gemiddeld meer dan 500 (!) officiële verplichtingen per jaar. Een mooie reden om de meest bijzondere feiten over de enige dochter van koningin Elizabeth op een rijtje te zetten.

1 ANNE ZOU TROUWEN MET DE EX VAN CAMILLA

Anne’s eerste vriend was Andrew Parker-Bowles, de ex-echtgenoot van schoonzus Camilla. Het was serieus, maar de relatie liep stuk omdat Anne meer van paarden hield dan van hem. Anne en Camilla zijn overigens vandaag de dag de beste vriendinnen – allebei even nuchter en niet bang van een beetje modder.

2 ANNE WERD BIJNA ONTVOERD

Article continues after the ad

In 1974 werden Anne en haar toenmalige echtgenoot Mark Phillips vlak bij Buckingham Palace klemgereden door onverlaten die de prinses voor een losgeldsom van ongeveer twee miljoen euro wilde ontvoeren. Toen de ontvoerders haar dwongen uit te stappen, weigerde ze halsstarrig (‘Not bloody likely!’) wat omstanders de tijd gaf om de politie te bellen en een ontvoering te voorkomen.

3 ANNE IS ONTZETTEND ZUINIG

Anne geeft geen penny meer uit dan nodig is. Ze slaapt al meer dan 30 jaar in hetzelfde hemelbed en draagt kleren die ze al in het begin van de jaren 80 kocht. De prinses heeft al tientallen jaren maatje 40, dus alles past haar nog.

Beeld: GettyImages

Dit artikel komt uit Story. Editie 51 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.