Als koning, koningin of kroonprins wil je af en toe ook weleens stoom afblazen. Sommige royals zijn verrassend goed in de hobby’s die ze hebben.

1 Beatrix: beeldhouwen

Onze oud-vorstin is een begenadigd beeldhouwster. Tussen 1982 en 1995 zijn op verschillende plekken in Amsterdam zes inmiddels iconische beeldhouwwerken geplaatst, waarvan de maker absoluut geheim moest blijven. Gefluisterd wordt dat Beatrix ze gemaakt heeft.

Article continues after the ad

2 Margrethe: kostuums ontwerpen

Je vraagt je af waar de Deense koningin Margrethe de tijd vandaan haalt, maar ze borduurt, maakt de meest ingewikkelde fotocollages, illustreert boeken en schildert niet onverdienstelijk. Maar haar meest aparte hobby is toch wel het ontwerpen van de kostuums voor het Deens Nationaal Ballet.

3 Charles: schilderen

Geloof het of niet: prins Charles behoort tot de meest succesvolle levende Britse kunstschilders. Zijn aquarelschilderijen zijn ongeëvenaard. Vermoed wordt dat de kroonprins sinds 1997 minstens twee miljoen euro heeft verdiend met zijn schilderijen. Hoewel, hijzelf niet: hij schenkt de winst aan goede doelen.

Dit artikel komt uit Story. Editie 20 ligt nu in de winkel of lees je verder via Blendle

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP