Totdat onze kroonprinses Amalia over ruim twee jaar 18 wordt en we haar hopelijk vaker zullen gaan zien, moeten we het doen met de schaarse momenten dat ze in de openbaarheid treedt. Gelukkig zijn die momenten soms onvergetelijk.

1 KONINGSDAG 2019 

Article continues after the ad

We zágen Amalia natuurlijk wel altijd tijdens het jaarlijkse foto-uurtje en op Koningsdag, maar 
tot de afgelopen Koningsdag hóórden we haar weinig. Dit jaar gaf ze aan een verslaggever een kort interview, waarmee ze de harten van alle Nederlanders stal.

2 AMALIA EN DE VUVUZELA

Tijdens het jaarlijkse foto-uur in 2010 pakte Amalia (destijds 6 jaar oud) een vuvuzela, waarop ze tot hilariteit van de fotografen hard blies. Ook riep ze Hup Holland, hup! Of het een met het ander te maken heeft? Feit is dat Oranje een paar weken later wel in de finale stond van het WK voetbal.

3 DE DOOP VAN ARIANE

Tijdens doopplechtigheden is altijd duidelijk te zien dat koninklijke kinderen ook maar gewoon kinderen zijn. Tijdens de doop van Ariane in 2007 hielden Amalia (toen 4) en haar nichtje Eloise gierend van de lach hun oren dicht toen de muziek begon te spelen. Ook trokken ze bloemen uit de bloemstukken en sjorden ze aan de toga van de dominee.

Beeld: Peter Smulders
Dit artikel komt uit Story. Editie 44 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.