Als iemand voor de tweede (of derde) keer trouwt, of zich verlooft met iemand die al eerder een lange relatie heeft gehad, is het ook in koninklijke kringen niet uitzonderlijk om stiefkinderen te krijgen.

1 Marius Høiby

Het Noorse volk moest even slikken toen hun kroonprins Haakon in 1999 met alleenstaande moeder Mette-Marit thuiskwam. Haakons ouders koning Harald en koningin Sonja sloten haar destijds tweejarige zoontje Marius echter meteen in hun hart. Dat deed Haakon zelf trouwens ook. Marius is dan weliswaar geen prins, hij is altijd een volwaardig lid van het kroonprinselijk gezin geweest.

Article continues after the ad

2 Wolfie Mapelli Mozzi

Prinses Beatrice heeft haar huwelijk met Edoardo Mapelli Mozzi, dat 29 mei zou plaatshebben, vanwege de coronacrisis moeten uitstellen. Maar wanneer ze met haar grote liefde is getrouwd, wordt ze stiefmoeder van Wolfie (3), het zoontje dat Edoardo met ex Dara Huang kreeg. Verwacht wordt dat het stel Wolfie snel zal verblijden met een halfbroertje of -zusje.

3 Ernst August junior en Christian van Hannover

Toen prinses Caroline in 1997 een relatie kreeg met Ernst August van Hannover, was dat een klein schandaal: de prins was destijds nog getrouwd met Caroline’s goede vriendin Chantal Hochuli. Chantal kan nog altijd Caroline’s bloed wel drinken, maar zonen Ernst August junior en Christian kregen al snel een zeer innige band met hun stiefmoeder en haar drie kinderen.

Beeld: Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Editie 13 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.