Skiën is geweldig, maar zeker niet zonder gevaren. En dat geldt ook voor mensen die blauw bloed door hun aderen hebben stromen. Deze royals moesten na hun wintersportvakantie in het gips.

1  Frederik van Denemarken

Kroonprins Frederik van Denemarken zit momenteel nog in het gips, nadat hij zijn linkerschouder brak tijdens het skiën in het Zwitserse Verbier; hij gleed vlak bij de plek waar zijn vier kinderen tijdelijk op kostschool zitten een ravijn in. Hij is inmiddels wel gewoon weer aan het werk, mét zijn arm in een mitella.

Article continues after the ad

2  Estelle van Zweden

Het was een van de eerste skiongelukken waar de media over berichtten dit jaar: de kleine Estelle van Zweden brak afgelopen januari haar been tijdens een wintersportvakantie in de Alpen. Het gezin van kroonprinses Victoria brak de vakantie echter niet af. Iets later was Estelle alweer dansend te zien op haar krukken en het hof liet weten dat ze niets ernstigs zou overhouden aan de val.

3  Alexia

Onze eigen prinses Alexia was pas tien toen ze vier jaar geleden in Lech haar been brak. Na haar val werd ze door een helikopter opgehaald en naar het ziekenhuis gebracht, waar ze aan haar rechterbovenbeen werd geopereerd. Alexia was tot haar grote opluchting net op tijd uit het gips voor Koningsdag.

Beeld: Getty Images

Dit artikel komt uit Story. Editie 10 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.