Niet elke koninklijke scheiding kenmerkt zich door moddergooien en gevechten over alimentatie en kinderen, zoals bijvoorbeeld bij Louis en Tessy van Luxemburg en Mohammed en Haya van Dubai. Soms blijven koninklijke exen goed bevriend. 

1 JOACHIM EN ALEXANDRA VAN DENEMARKEN

Article continues after the ad

Ze zijn al 15 jaar gescheiden, maar nog altijd de beste vrienden. Joachims nieuwe vrouw Marie vindt de vriendschap (en über-
haupt Alexandra) maar niks, net zo min als het feit dat Joachim nog altijd zorgt dat zijn ex-vrouw op alle fronten goed verzorgd wordt.

2 MARGARET EN LORD SNOWDON

De jongere zus van koningin Elizabeth had geen gelukkig huwelijk met Anthony Armstrong-Jones (lord Snowdon), de vader van haar twee kinderen. Ze hadden beiden talloze affaires, en scheidden in 1978. Maar toen de nare gevoelens over de breuk eenmaal waren weg-geëbd, werden ze bijzonder goede vrienden en dat bleven ze tot Margarets dood in 2002.

3 MÄRTHA LOUISE EN ARI BEHN

Toen Märtha Louise in 2016 aankondigde na een huwelijk van veertien jaar te gaan scheiden van Ari Behn, sprak ze de hoop uit dat ze vrienden konden blijven. Dat is kennelijk gelukt, want ze vieren nog steeds kerst samen met hun drie dochters. 

Beeld: GettyImages

Dit artikel komt uit Story. Editie 46 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.