Hertogin Meghan schitterde jarenlang als Rachel in de advocatenserie Suits, en de vermaarde prinses Gracia van Monaco won in 1955 zelfs een Oscar voor haar rol in The Country Girl. Maar ze zijn niet de enige royals die acteren. Voor sommigen is het zelfs hun broodwinning.

1 Prinses Theodora van Griekenland (37)

Prinses Theodora van Griekenland is het vierde kind van de voormalige koning van Griekenland, Constantijn II. In 2010 verhuisde de prinses naar Los Angeles om haar acteerdroom na te jagen. Ze maakte in 2011 haar debuut als Alison Montgomery in de langlopende soap The Bold & the Beautiful, een serie waarin ze tot 2016 speelde. Sindsdien heeft ze onder haar artiestennaam Theodora Greece meerdere rolletjes gespeeld.

2 Jazmin Grimaldi (28)

De buitenechtelijke dochter van Albert van Monaco wil niets liever dan in de voetsporen treden van haar overleden grootmoeder Grace Kelly, die ze helaas nooit heeft ontmoet. Ze zingt en acteert en begint heel langzaam aan de weg te timmeren. Na een paar piepkleine rolletjes in onbekende producties kreeg ze vorig jaar een rol in seizoen 3 van de zeer populaire Amazon Prime-serie The Marvelous Mrs. Maisel.

3 Beatrice van York (31)

De oudste dochter van prins Andrew studeerde drama aan St. George’s School in Ascot en had filmwetenschappen als bijvak. Beatrice liep stage bij Sony Pictures en had een rolletje als hofdame in de film The Young Victoria (2009). Het had niemand verbaasd als ze haar liefde voor film had doorgezet, maar ze verruilde de filmwereld voor het zakenleven.

Article continues after the ad

Beeld: Getty Images

Dit artikel komt uit Story. Editie 31 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.