Er ontstond gisteren wat ophef rondom de kerstmusical van Amalia. Royaltykenners vonden het ongekend dat de pers niet aanwezig mocht zijn bij deze voorstelling. Gelukkig laat Trijntje iedereen nu tóch nog een beetje meegenieten van het spektakel.

Het stuk heet Het Kerstklooster en gaat over 'onhandige elven, boze koningen en kerstfeeën'. De 15-jarige Amalia zou de musical samen met een schoolgenootje hebben geschreven. Trijntje Oosterhuis kroop in de huid van een fee en andere rollen werden door leerlingen van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet, de school van Amalia, gespeeld.

Article continues after the ad

Koninklijke Schouwburg

Buiten de Koninklijke Schouwburg, waar het stuk werd opgevoerd, mochten niks van opnames worden gemaakt. Wel was de koninklijke familie vol vertegenwoordigd om naar het optreden van de kroonprinses te komen kijken. Zo was daar koning Willem-Alexander, koningin Máxima, maar ook haar twee oma's waren van de partij: zowel Beatrix als María del Carmen Zorreguieta namen plaats in de zaal.

Beelden

Maar in wat Stories en in een Instagram-post kunnen we tóch nog wat meekrijgen van de musical. Zo is te zien dat Trijntje een prachtige gouden jurk droeg en dat de rest van de leerlingen verkleed waren als kerstvrouwen. Alle beelden bekijk je hier. Het ziet er in ieder geval schitterend uit!

Bron: Libelle | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.