Sommige burgers waren bij wijze van spreken al de edelstenen voor op hun tiara of kroon aan het uitzoeken, toen hun koninklijke relatie ineens tot het verleden behoorde.

1. Emily Bremers

Emily Bremers was de eerste serieuze vriendin van Willem-Alexander, en Nederland wist het zeker: zij zou onze nieuwe koningin worden. Maar toenmalig koningin Beatrix zou Emily niet stevig genoeg hebben gevonden voor die positie. Willem-Alexander hakte geen knopen door over een gezamenlijke toekomst, waarop Emily de relatie verbrak en verliefd werd op een van zijn beste vrienden.

 2. Jonas Bergström

De uitnodigingen waren al verstuurd en de bruiloft was tot in de puntjes geregeld, toen in 2010 amper negen weken voor het jawoord prinses Madeleine van Zweden haar verloving met Jonas Bergström verbrak. Jonas had de jongste dochter van koning Carl Gustaf en koningin Silvia bedrogen met een handbalster, die uitgebreid haar verhaal deed in de pers.

3. Chelsy Davy

Prins Harry had zeven jaar lang een knipperlichtrelatie met de Zuid-Afrikaanse Chelsy Davy, en de meeste Britten gingen er – net als doorgewinterde royaltywatchers – blind van uit dat hij met haar zou eindigen. Maar Chelsy wilde geen leven in een gouden kooi en maakte een eind aan haar relatie met Harry, die in Meghan Markle wel de ware vond. 

Article continues after the ad

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 10 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.