In de loop der geschiedenis is het vaak gebeurd dat een mannelijke royal met een veel jongere vrouw trouwde. Er zijn echter ook koninklijke dames die kozen voor een ‘toyboy’. 

1. Koningin Victoria

De affaire die de 68-jarige koningin Victoria volgens hardnekkige geruchten kreeg met de 24-jarige Indiase Abdul Karim, was uiteraard ongehoord. We zullen nooit weten of ze écht een liefdesrelatie hadden – Victoria’s zoon Edward VII vernietigde na haar dood al hun correspondentie.

2. Hertogin van Alba

De in 2014 overleden excentrieke hertogin van Alba trouwde op 85-jarige leeftijd voor de derde keer, en wel met de 25 jaar jongere Alfonso Díez Carabantas. Haar zes kinderen én de toenmalige Spaanse koning Juan Carlos verzetten zich hevig tegen dit huwelijk.

3. Prinses Margaret

Het was een groot schandaal toen de met Antony Armstrong-Jones getrouwde prinses Margaret in de jaren 70 een verhouding kreeg met tuinman en journalist Roddy Llewellyn. Hij was maar liefst 17 jaar jonger dan zij. De achtjarige verhouding zorgde voor de eerste Britse koninklijke scheiding in 400 jaar. 

Article continues after the ad

Beeld: Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 46 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.