Het boek dat cabaretière Claudia de Breij over Amalia schreef, is een enorm succes. Er staan meerdere nieuwe wetenswaardigheden over de kroonprinses in. Toch zijn er ook over Amalia’s zusjes genoeg opvallende feitjes te bedenken.

1. De naam van Ariane

Het Nederlandse volk spreekt de naam van de jongste koningsdochter consequent verkeerd uit; haar ouders noemen haar Ariaan, zonder hoorbare ‘e’ op het einde dus.

2. Het karakter van Alexia

De tweede dochter van Willem-Alexander en Máxima heeft het imago van wildebras, die graag de grenzen opzoekt. Toch zou het middelste koningskind meer verlegen en introvert zijn dan haar twee zussen, en veelal de kat uit de boom kijken.

3. Pikante vernoeming

Er ging een klein schokje door Nederland toen in 2005 bekend werd dat de toenmalige kroonprins zijn dochter de naam Alexia had gegeven. Zo heet immers de buitenechtelijke dochter van zijn grootvader Bernhard ook. Willem-Alexander voelde zich genoodzaakt in het openbaar te verklaren dat ze naar hém was vernoemd, en naar niemand anders.

Article continues after the ad

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 49 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.