Als je met een vrouwelijke troonopvolger trouwt, of zelf binnen een koninklijk gezin geboren wordt maar niet het eerste kind bent, kun je je nog weleens achtergesteld voelen.

1. Henrik

De in 2018 overleden prins Henrik was jarenlang verbolgen over het feit dat hij naast koningin Margrethe van Denemarken geen koning-gemaal was, en niet als haar gelijke werd gezien. Hij voelde zich zo achtergesteld, dat hij meermaals het land (en zijn gezin) ontvluchtte. 

2. Philip

Prins Philip had er minder moeite mee dat zijn vrouw Elizabeth voor het oog van de wereld meer de broek aanhad dan menigeen dacht, maar dat zijn kinderen niet zijn achternaam kregen maar die van zijn echtgenote, vond hij ronduit vernederend. Hij klaagde er openlijk over.

3. Joachim

Prins Joachim van Denemarken heeft een aardje naar zijn vaartje, want onlangs onthulde hij dat hij het net als vader Henrik destijds, heel moeilijk vindt om tweede viool te spelen. Broer kroonprins Frederik is immers de onbetwiste nummer 1. 

Article continues after the ad

Beeld: Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 02 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Bladenhuis.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.