Een rechter in de Franse stad Nanterre heeft zes mensen die verantwoordelijk zijn voor de publicatie van foto's van een topless hertogin Kate schuldig bevonden aan overtreding van de Franse privacywetgeving. Ze kregen boetes van in totaal 90.000 euro opgelegd.

Schadevergoeding

Bovendien moeten de betrokkenen een schadevergoeding aan prins William en zijn echtgenote betalen van in totaal ruim 100.000 euro. De foto's verschenen in september 2012 in het Franse tijdschrift Closer. De veroordeelden zijn onder anderen twee fotografen, de verantwoordelijke redacteur en de Italiaanse uitgever van het blad. Diverse andere media in binnen- en buitenland namen de foto's over.

Zonnebaden

William en Kate deden direct aangifte tegen het Franse blad. Ze wonnen vijf jaar geleden al snel de eerste slag, toen de rechter in Nanterre verdere verspreiding van de foto's verbood en Closer opdracht gaf alle beelden aan het paar te overhandigen. De foto's werden gemaakt toen Kate op een balkon van een privéwoning in Zuid-Frankrijk aan het zonnebaden was.

Article continues after the ad

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP
(ANP)