Vijf dagen duurde de crematieceremonie van de reeds vorig jaar overleden Thaise koning Bhumibol, waarvoor vele honderdduizenden mensen naar Bangkok waren gereisd. Van de koning is nu officieel afscheid genomen, maar de Thai zullen de vorst, die ze op een voetstuk hadden staan, nooit vergeten...

Honderdduizenden mensen waren ervoor naar Bangkok afgereisd, en nog eens miljoenen zaten aan de televisie gekluisterd. De crematie van de reeds op 13 oktober 2016 overleden Thaise koning Bhumibol, Rama IX, een ceremonie die vijf dagen duurde, heeft wereldwijd een onuitwisbare indruk gemaakt. Bijna een jaar geleden werd begonnen met de voorbereidingen van de vele plechtigheden die in speciaal voor deze gelegenheid gebouwde gouden paviljoens plaatshadden. Er werd ook een nieuw crematorium gebouwd, dat tevens een kunstwerk moest worden, op het Sanam Luang-plein op het terrein van het koninklijk paleis. Vijf dagen voordat de ceremonie begon, werd de generale repetitie gehouden; toen al dromden vele rouwenden huilend samen. Even later verschenen de eerste belangstellenden met tentjes, om op de beste plek te kunnen overnachten. Op die manier zouden ze, als het eenmaal zover was, niets van het schouwspel hoeven missen. Na een opgelegd jaar van rouwen konden de Thai eindelijk afscheid nemen van hun geliefde koning Bhumibol. Phra Chaoyuhua Bhumibol Adulyadej was meer dan zeventig jaar een rots in de branding voor het Thaise volk, dat zich tijdens tientallen staatsgrepen en premierwisselingen aan hem vastklampte. Zolang Bhumibol op de troon zat, zou het allemaal goed komen, daarvan waren ze overtuigd.

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editite 44 ligt nu in de winkel. 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP

Dat Meghan Markle heus niet alleen maar voor onbetaalbare kledingstukken gaat, liet de hertogin gisteren maar weer eens zien. Markle verscheen namelijk gewoon in een 'H&M'-tje tijdens een bezoek aan een van haar liefdadigheidsinstellingen. 

Ze ging langs bij Mayhew, een organisatie die zich inzet voor dierenwelzijn. Meghan is een echte dierenliefhebber, dus het is niet zo gek dat dit één van haar patronages is. Ze pakte dan ook spontaan een Jack Russell-terriër op en begon het beestje te knuffelen. Helaas kan ze de viervoeter zelf niet mee naar huis nemen, omdat ze volgens Markle hun handen al vol gaan hebben aan de baby.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Elle | Beeld: ANP

Onze koningin heeft vele talenten. Niet alleen zet Máxima zich in voor verschillende goede doelen, ook ging ze viral met haar soepele heupjes tijdens een concert. En nu blijkt dat ze nog veel meer in huis heeft.

Voor haar goede doel 'Méér Muziek In De Klas' schittert ze in een promotievideo. Niet zo gek, aangezien Máxima de erevoorzitter is van deze stichting. Wél verrassend is dat onze koningin hier haar acteertalenten laat zien. En wat doet ze dat goed!

Actrice

Okay, eerlijk: ze speelt zichzelf in het filmpje. Je moet heel goed kijken, want de 'doorbraak' van Máxima als actrice is maar heel kort te zien. De kinderen bellen aan bij villa Eikenhorst en daar doet onze koningin open. Zullen we haar vaker wat kleine rolletjes gaan zien spelen?

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: ANP