De band tussen de Britse koninklijke familie en Harry en Meghan was al broos sinds het koppel besloot geen deel meer uit te willen maken van het paleisleven. Nu het stel verwoestende onthullingen heeft gedaan over de heftige gang van zaken in Buckingham Palace, weten hofbronnen het zeker: dit komt nooit meer goed!

Vanaf het moment dat Harry zich eind 2017 verloofde met Meghan Markle, ontstonden de eerste scheurtjes in de relatie tussen de prins en de koninklijke familie. Zijn oudere broer William en diens echtgenote Kate uitten hun zorgen om Harry’s romance met de gescheiden Hollywood-actrice.

Article continues after the ad

Kloof

Volgens William ging zijn broer veel te snel met ‘dit meisje’ – woorden die Harry denigrerend noemde. Ook zou William hebben gezegd dat hij vreesde dat Harry verblind was door lust. De kloof tussen Harry en Meghan enerzijds en de Britse koninklijke familie anderzijds werd groter toen het stel een jaar geleden aankondigde terug te treden als senior royals en de oceaan overstaken om eerst in Canada en nu in Santa Barbara, Californië een nieuw leven te beginnen. In een verklaring lieten Harry en Meghan destijds overduidelijk doorschemeren dat ze het zeer oneens waren met de beslissing van koningin Elizabeth om de twee het koningshuis helemaal niet meer te laten vertegenwoordigen.

Megxit

De Megxit was echter aangegaan voor een proefperiode van een jaar, waarna een definitieve beslissing zou vallen over hoe nu verder. Het sprankje hoop dat de Queen wellicht nog had dat haar kleinzoon bij zinnen zou komen en terug zou keren als werkende royal, werd vorige maand teniet gedaan toen de hertog en hertogin van Sussex, die de ene commerciële miljoenendeal na de andere sluiten, lieten weten niet meer terug te keren in hun positie aan het hof. Misschien was er op dat moment privé nog een band mogelijk tussen grootmoeder en de prins die ooit haar favoriete kleinzoon was, maar een definitieve breuk lijkt onafwendbaar nu Harry en Meghan, zwanger van hun tweede kind, een explosief interview hebben gegeven aan talkshowkoningin Oprah Winfrey. Helemaal omdat Harry zijn familie van tevoren niet heeft ingelicht. Het team van Oprah vroeg beelden aan bij ITV, waarna de tv-zender daar zoals gebruikelijk toestemming voor vroeg aan Buckingham Palace. De koninklijke familie kwam er dus bij toeval achter. Volgens hofbronnen zijn Elizabeth en William woedend.

Door: Suus Ruis | Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 10 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.