Het tenenkrommende filmpje waarop te zien is hoe koningin Letizia haar schoonmoeder Sofia publiekelijk behandelt als oud vuil, heeft verstrekkende gevolgen. Het zou nu óók oorlog zijn tussen koning Felipe en zijn echtgenote. Een situatie die de toch al wankele Spaanse monarchie weleens de das om zou kunnen doen...

Koningin Letizia zou momenteel weleens de meest gehate vrouw van Spanje kunnen zijn. Op een filmpje dat is gemaakt na de paasdienst in de kathedraal van Palma op Mallorca, is te zien hoe respectloos Letizia haar schoonmoeder Sofia behandelt. Bij het verlaten van de kathedraal slaat Sofia haar armen liefdevol om kleindochters Leonor en Sofia heen om de wachtende fotografen een vertederend plaatje te laten maken. Maar Letizia wil duidelijk niet dat dát gebeurt. Ze gaat vóór haar schoonmoeder en kinderen heen en weer lopen en doet dan alsof ze het haar van Leonor fatsoeneert. Dan is te zien hoe Leonor bruusk de arm van haar oma wegslaat. Sofia is duidelijk verbijsterd, waarop koning Felipe een wat onbeholpen poging doet om de gemoederen te bedaren. Het filmpje heeft in Spanje een golf van verontwaardiging en zelfs pure woede veroorzaakt.

Schitteren door afwezigheid

Hoe durft Letizia oud-koningin Sofia zó te vernederen? vragen de Spanjaarden zich hardop af. De Griekse prinses Marie-Chantal gooide olie op het vuur door op Twitter te posten: ‘Geen enkele grootmoeder verdient op zo’n manier te worden behandeld. Letizia heeft haar ware gezicht laten zien.’ Marie-Chantal is getrouwd met de Griekse kroonprins Pavlos, de zoon van Sofia’s broer (de verbannen) koning Constantijn. Tussen die Griekse tak van de familie en Letizia botert het al lange tijd niet. Dat werd duidelijk toen Letizia vorig jaar schitterde door afwezigheid op het enorme feest dat Pavlos gaf voor zijn vijftigste verjaardag. Tal van royals kwamen Pavlos feliciteren, óók koning Felipe. Maar zijn vrouw bleef thuis...

Dit artikel komt uit Story editie 15. Nu in de winkels. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!


Beeld: Emilio Naranjo (ANP)

Bij een zwangerschap hoort natuurlijk ook een babyshower. Zeker als je zoals Meghan uit Amerika komt. Toch ziet de hertogin af van dit feestje en wel om déze reden. 

Want hoewel het niet gebruikelijk is om een babyshower te houden binnen de koninklijke kringen, is dat toch niet de oorzaak van het cancellen van haar partijtje. Want dat de Britse royals het simpelweg 'gift grabbing' zouden vinden, daar zou Meghan weinig boodschap aan hebben gehad. Ze was van het plan het gewoon door te zetten, maar heeft het nu toch af moeten zeggen tot haar grote spijt.

Weinig animo

De kaarten waren namelijk al verstuurd, maar volgens de Britse tabloids hebben veel grote sterren de uitnodiging afgeslagen. Oei... Om dus geen flater te slaan, heeft Markle het feestje maar gelaten voor wat het was. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Elle | Beeld: ANP

Toen Kensington Palace half oktober vorig jaar bekendmaakte dat Meghan Markle in verwachting is, kon de hertogin van Sussex stoppen met het verbergen van haar beginnende babybuikje en haar zwangerschap in volle glorie aan de buitenwereld tonen. Dat doet de echtgenote van prins Harry uiteraard in kleding van topmerken en -designers, waardoor ze vorig jaar voor bijna een half miljoen euro aan kleding heeft geshopt!

Meghans zwangerschap werd bekendgemaakt toen zij en prins Harry net aan hun eerste officiële overzeese bezoek – aan Australië, Fiji, Tonga en Nieuw-Zeeland – waren begonnen. Tijdens een tripje naar Bondi Beach in Sydney draagt de dan in elk geval drie maanden zwangere Meghan een jurk van de Australische ontwerper Martin Grant.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 3 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP