Het tenenkrommende filmpje waarop te zien is hoe koningin Letizia haar schoonmoeder Sofia publiekelijk behandelt als oud vuil, heeft verstrekkende gevolgen. Het zou nu óók oorlog zijn tussen koning Felipe en zijn echtgenote. Een situatie die de toch al wankele Spaanse monarchie weleens de das om zou kunnen doen...

Koningin Letizia zou momenteel weleens de meest gehate vrouw van Spanje kunnen zijn. Op een filmpje dat is gemaakt na de paasdienst in de kathedraal van Palma op Mallorca, is te zien hoe respectloos Letizia haar schoonmoeder Sofia behandelt. Bij het verlaten van de kathedraal slaat Sofia haar armen liefdevol om kleindochters Leonor en Sofia heen om de wachtende fotografen een vertederend plaatje te laten maken. Maar Letizia wil duidelijk niet dat dát gebeurt. Ze gaat vóór haar schoonmoeder en kinderen heen en weer lopen en doet dan alsof ze het haar van Leonor fatsoeneert. Dan is te zien hoe Leonor bruusk de arm van haar oma wegslaat. Sofia is duidelijk verbijsterd, waarop koning Felipe een wat onbeholpen poging doet om de gemoederen te bedaren. Het filmpje heeft in Spanje een golf van verontwaardiging en zelfs pure woede veroorzaakt.

Schitteren door afwezigheid

Hoe durft Letizia oud-koningin Sofia zó te vernederen? vragen de Spanjaarden zich hardop af. De Griekse prinses Marie-Chantal gooide olie op het vuur door op Twitter te posten: ‘Geen enkele grootmoeder verdient op zo’n manier te worden behandeld. Letizia heeft haar ware gezicht laten zien.’ Marie-Chantal is getrouwd met de Griekse kroonprins Pavlos, de zoon van Sofia’s broer (de verbannen) koning Constantijn. Tussen die Griekse tak van de familie en Letizia botert het al lange tijd niet. Dat werd duidelijk toen Letizia vorig jaar schitterde door afwezigheid op het enorme feest dat Pavlos gaf voor zijn vijftigste verjaardag. Tal van royals kwamen Pavlos feliciteren, óók koning Felipe. Maar zijn vrouw bleef thuis...

Dit artikel komt uit Story editie 15. Nu in de winkels. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!


Beeld: Emilio Naranjo (ANP)

Sinds prins Harry en Meghan Markle openlijk een stel vormen, is er nog geen moment geweest dat de buitenwacht níét met belastende verklaringen kwam over de Amerikaanse actrice. Harry zou vrezen dat zijn huwelijk met Meghan hierdoor onder druk komt te staan...

Meghans voormalige hartsvriendin Ninaki Priddy vertelde aan de Daily Mail: ‘Meghan is helemaal niet zo onschuldig als iedereen denkt. Achter die lieve lach gaat een berekenende, koude vrouw schuil.’ Ook zei ze dat Meghan haar eerste echtgenoot Trevor Engelson, met wie ze twee jaar getrouwd was, als een baksteen had laten vallen: ‘Toen ze een beroemde actrice werd, was hij kennelijk niet goed genoeg meer voor haar.’ Meghans vader deed de gemoederen nóg hoger oplaaien. Hij sloot een deal met een paparazzo die hem zogenaamd stiekem fotografeerde, terwijl hij artikelen over Harry en Meghan in een internetcafé las. Toen bekend werd dat hij zich daarvoor had laten betalen, bood Thomas zijn excuses aan en zei zich zo te schamen dat hij niet naar de bruiloft zou komen. Even later zou hij wél weer komen – hij zou Meghan weggeven – om vervolgens vanwege een hartoperatie tóch verstek te laten gaan. En toen verscheen hij plotsklaps op televisie in een interview waar niemand iets van wist... De gebeurtenissen zouden Harry en Meghan nerveus maken voor wat er nú weer zal gebeuren en Meghan zou enorm lijden onder de situatie. Harry zou zelfs vrezen dat al die krachten van buitenaf er uiteindelijk voor zorgen dat hun prille huwelijk ernstig wordt ondermijnd. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 29 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Mischa Schoemaker (ANP)

De Spaanse oud-koning Juan Carlos is voor de zoveelste keer in opspraak geraakt. Nu vanwege belastingontduiking! Juan Carlos’ voormalige minnares Corinna is klokkenluider. Grote vraag is waaróm. Neemt ze wraak op de voormalige Spaanse getrouwde vorst die terugkeerde bij een ándere ex-geliefde?

Een nieuw, zoveelste schandaal treft de Spaanse koninklijke familie. Oud-koning Juan Carlos wordt beticht van belastingontduiking en witwassen. De Spaanse minister van Justitie Dolores Delgado heeft een onderzoek naar zijn handel en wandel aangekondigd. Aanleiding is de opname van een gesprek tussen Corinna zu Sayn-Wittgenstein en een voormalige Spaanse politieman, zo schrijft de Spaanse krant OK Diario. Het gesprek zou in 2015 in Londen hebben plaatsgehad.

Ex-minnares

Corinna is de ex-minnares van Juan Carlos. Hun affaire, die zo’n twaalf jaar duurde tijdens zijn huwelijk met Sofia, kwam aan het licht toen de toen-malige koning op olifantenjacht in Botswana zijn heup brak en naar het ziekenhuis in Madrid moest worden vervoerd. Toen werd duidelijk dat Corinna hem had vergezeld op zijn safari. Juan Carlos brak meteen met Corinna, die naar Monaco vertrok en daar adviseur van prins Albert werd. En van die verhuizing zou Juan Carlos dankbaar gebruik hebben gemaakt. In het gesprek met de oud-agent vertelde Corinna namelijk dat Juan Carlos op háár naam, zonder dat ze het wist en zonder haar toestemming, in het buitenland panden kocht. 

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editie 29 ligt nu in de winkels.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP