Al sinds zijn kinderjaren is het contact tussen de Belgische koning Filip en zijn ouders broos. Twee jaar geleden leek het erop dat er een verzoening had plaatsgevonden. Maar niets blijkt minder waar! En dan is er ook nog prinses Delphine, de buitenechtelijke dochter van oud-koning Albert, die zich met zaken bezighoudt die niet bepaald worden geapprecieerd door de koninklijke familie.

Koning Filip heeft nooit een warme band gehad met zijn ouders Albert en Paola. Sterker nog, er was überhaupt geen band! Als kind zag Filip zijn vader nauwelijks, en dat heeft de nodige littekens bij hem achtergelaten. ‘Als koning was Albert een echte vader des vaderlands. Maar minder voor zijn kinderen,’ vertelde royaltywatcher Brigitte Balfoort ooit in Trouw. Filip werd grotendeels opgevoed door zijn oom Boudewijn en diens echtgenote Fabiola. Boudewijn, destijds de koning van België, bleek op dat moment weinig fiducie te hebben in Albert als troonopvolger. Hij stoomde Filip alvast klaar voor die rol en stippelde een compleet opleidingsparcours uit. Maar toen Boudewijn overleed, werd Filip gepasseerd door zijn vader, die de troon besteeg. Dat Albert niet eens de moeite had genomen dit Filip persoonlijk te vertellen, was een klap in zijn gezicht. Via de pers vernam hij over het verlies van zijn oom en de troonopvolging van zijn vader.

'Verzoening' bleek van korte duur

Even leek het erop dat de strijdbijl was begraven, en vond er in 2020 zelfs een heus familieweekend plaats. Maar op de nationale feestdag in België, die een kleine twee weken geleden plaatshad, werd wederom pijnlijk duidelijk dat de ‘verzoening’ van korte duur is geweest. Albert en Paola kwamen niet opdagen! En het was niet voor het eerst dat ze verstek lieten gaan. Volgens geruchten omdat ze ontevreden zijn over hun te lage pensioen.

 

Article continues after the ad

Beeld: ANP

Lees het hele verhaal in Story. Editie 32 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Storynieuwsbrief.