Een nieuw schandaalboek over Letizia zorgt binnen de Spaanse koninklijke familie voor wanhoop. De vrouw van koning Felipe wordt in het boek afgeschilderd als een monster.

Het Spaanse koningshuis zorgt al jaren voor vette krantenkoppen door alle schandalen die zich binnen en buiten de muren van het paleis afspelen. En dat er nu een boek over koningin Letizia wordt gepubliceerd, is een ware nachtmerrie voor de familie. Want in dit boek, dat La Reina Impaciente (De ongeduldige koningin) heet en geschreven is door de Argentijnse journalist Leonardo Faccio, komt de koningin er allesbehalve genadig vanaf.

Perfectionistische controlfreak

Faccio heeft ruim vijf jaar research gedaan en meer dan 100 insiders gesproken. Na dat diep-gravende onderzoek kwam hij tot de conclusie dat Letizia een ambitieuze tante is die over lijken gaat om te krijgen wat ze wil. Alles aan haar zou nep zijn. Volgens de auteur van het schandaalboek lijkt de koningin lief en betrokken, maar is ze in werkelijkheid een perfectionistische controlfreak en terroriseert ze achter gesloten deuren iedereen die in haar gezichtsveld komt, óók haar familie.

Onaardig en hardhandig

Het Spaanse koningshuis weigert een reactie te geven op het boek, maar Letizia’s schoonmoeder Sofia zal het waarschijnlijk grotendeels met de inhoud eens zijn. Dat het niet botert tussen de oud-koningin en haar schoondochter is een publiek geheim. De hele wereld kon zien hoe Letizia twee jaar geleden tijdens de paasviering op een nogal onaardige en hardhandige manier Sofia blokkeerde toen zij wilde poseren met haar kleindochters Leonor en Sofia. Toen oma Sofia vlak daarna Leonor op haar voorhoofd kuste, veegde Letizia het hoofd van haar dochter af. Het incident, waarbij op video te zien was hoe koning Felipe de boel probeerde te sussen, bracht Letizia’s imago veel schade toe, omdat het het beeld van een vriendelijke koningin volledig onderuithaalde. En dat doet dit nieuwe boek nog vele malen meer. 

Article continues after the ad

Beeld: GettyImages

Lees het hele verhaal in Story. Editie 12 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.