Wat is er waar van het opmerkelijke gerucht over Máxima dat rondzingt bij de KLM? De koningin zou tijdens een nachtvlucht op een Boeing 777 naar haar geboortestad Buenos Aires aan de dienstdoende purser hebben ‘meegedeeld’ dat ze twee van de drie meereizende prinsesjes ging laten slapen in de crewbedden die, in een aparte ruimte, aan boord zijn voor de bemanning.

Lees ook: Koningin Máxima in diepe rouw

Geagiteerd

De purser zou daarop hebben gezegd dat zoiets niet mogelijk was omdat de crew daar zélf gebruik van moest kunnen maken, vanwege hun wettelijke rustregeling op intercontinentale vluchten. Volgens het gerucht zou Máxima toen geagiteerd zijn geraakt, en de purser hebben toegesnauwd dat hij die discussie ‘niet ging winnen’ en daarna met de oververmoeide prinsesjes naar de betreffende crewbedden zijn gelopen.

Kan niet kloppen

Story-onderzoek wijst uit dat het gerucht alleen al praktisch gezien niet kan kloppen. Een ervaren KLM-purser legt uit: ‘Onze Boeings 747, 777 en 787 hebben inderdaad zulke crewbedden. Ik kan mij echter niet voorstellen dat zo’n discussie heeft plaatsgevonden, want de toegang tot die zogeheten crew rests bevindt zich in de economy class. Dan had de koningin met de prinsesjes aan de arm het héle toestel door gemoeten, en dat zie ik echt niet voor me. Daarbij is koning Willem-Alexander zelf vlieger bij de KLM. Wat ik ervan weet, leeft hij alle regels en voorschriften als geen ander nauwgezet na, en zou hij dergelijk gedrag van Máxima niet goedkeuren.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 32 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders

Het auto-ongeluk van prins Philip was donderdagavond lang het meest besproken onderwerp op sociale media als Twitter en ook vrijdag wordt er nog veel over gepraat. De Britse tabloids hebben er hun hele voorpagina voor ingeruimd. ‘Philip is dood te slim af bij crash’ meldde de Daily Mirror bijvoorbeeld.

Volgens de laatste berichten zou de 97-jarige echtgenoot van koningin Elizabeth tijdelijk verblind zijn geweest door de laag staande zon toen hij vanaf een zijweg de A149 bij het koninklijk landgoed Sandringham opreed. Hij zag een andere auto, met daarin twee vrouwen, niet aankomen en door de klap sloeg zijn eigen Land Rover op zijn kant.

Erg geschrokken

De hertog van Edinburgh bleef ongedeerd en werd door passanten uit zijn wagen gehaald. Hij was erg geschrokken, aldus Britse media. Die kregen op sociale media de wind van voren omdat nauwelijks aandacht werd besteed aan de inzittenden van de andere auto, een KIA. Volgens de politie van Norfolk waren die licht gewond maar na een kort ziekenhuisbezoek mochten ze naar huis.

Privéterrein

Norfolk County Council praatte sinds 2015 al over vermindering van de maximumsnelheid op de druk bereden weg waar de afgelopen jaren 40 ongelukken hebben plaatsgevonden, waarvan 5 met dodelijke afloop. Vrijdag is gezegd dat er snelheidscamera’s komen en dat 80 de maximumsnelheid wordt. Die bekendmaking leidde op Twitter weer tot een stroom boze berichten. De prins werd uitgenodigd om ook op andere gevaarlijke wegen zijn auto te crashen.

Vraagtekens

Veel vraagtekens werden gezet bij het feit dat Philip op zijn hoge leeftijd nog zelf achter het stuur zit en niet alleen op de koninklijke landgoederen maar ook op de openbare weg. ‘Insiders’ meenden te weten dat de Queen hem nu het rijden zal verbieden, dan wel proberen af te raden. De koningin (92) rijdt overigens zelf ook nog, maar alleen op eigen terrein. Zij is ook de enige in het land die zonder rijbewijs mag rijden. Dat hoort bij haar koninklijke privileges.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Door: Show, ANP | Beeld: ANP

De tweeling Jacques en Gabriella is nog maar vier jaar oud, maar heeft nu al een behoorlijke reis gemaakt. Prinses Charlene van Monaco nam haar kroost mee naar New York, om ze daar alles te laten zien.

Charlene laat haar volgers meegenieten, door verschillende foto's en filmpjes te posten van hun tripje. Zo zien we de tweeling samen voor de Empire State Building staan en bezocht het gezin ook Ground Zero.

Grace Kelly

Volgers van Charlene juichen dit tripje naar Amerika alleen maar toe. Volgens hen kunnen de kleuters zo ook kennis maken met het land waar hun wijlen grootmoeder Grace Kelly vandaan komt. En dat is alleen maar mooi!

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf | Beeld: ANP