Dat het huwelijk van Charles en Diana niet over rozen verliep, is inmiddels geen geheim meer. Maar dat de prins de avond voor het huwelijk Lady Di zou hebben opgebiecht dat hij niet van haar hield, is wel een schokkende onthulling.

Dat beweert Astroloog Penny Thornton in The Diana Interview: Revenge Of A Princess. Deze nieuwe ITV-documentaire duikt in het schandaal rondom het tv-interview dat Diana hield in 1995. Charles zou zijn gebrek aan liefde aan Diana hebben opgebiecht, omdat hij volgens deze bron 'het huwelijk niet wilde starten met een valse belofte.'

Trouwen

Dit had als gevolg dat Diana eigenlijk helemaal niet in het huwelijksbootje wilde stappen, omdat ze kapot was door deze uitspraak. Waarom weet Penny Thornton dit? Nou, omdat prins Charles haar vanaf 1986 in de arm zou hebben genomen om advies te geven. 

Onderzoek

Earl Spencer, de broer van Diana, wil ook al dat de BBC een onderzoek start naar hoe Martin Bashir in 1995 een tv-interview regelde met zijn zus. Volgens Spencer heeft Bashir tegen Diana gelogen om haar vertrouwen te winnen en haar voor de camera's van Panorama te krijgen. Dat zegt Spencer in een brief aan de Daily Mail.

Article continues after the ad

Historisch interview

Het historische interview, dat op 20 november 1995 werd uitgezonden, werd destijds door miljoenen mensen bekeken. In het gesprek sprak Diana openhartig over haar gestrande huwelijk.

Bron: De Telegraaf | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.