Volgens aanhoudende geruchten is het huwelijk van de Marokkaanse koning Mohammed VI en Lalla Salma gestrand. Het Paleis geeft geen commentaar, maar er lijkt wel degelijk iets aan de hand te zijn.Lalla Salma is al maanden niet gesignaleerd en verscheen zelfs niet aan het ziekenhuisbed van haar man toen hij een hartoperatie had ondergaan...

De kans lijkt groot dat het sprookje van de Marokkaanse koning Mohammed VI (54) en zijn echtgenote Lalla Salma (39) níét eindigt met: en ze leefden nog lang en gelukkig. De geruchten dat het koningspaar gaat scheiden of zelfs al gescheiden is, worden steeds luider. Het Spaanse magazine Hola meldde met grote stelligheid dat het huwelijk van de Marokkaanse koning al is ontbonden. Dat zouden bronnen dicht bij het Paleis hebben onthuld. Het Paleis zélf weigert op de geruchten in te gaan. Zeker is echter dat Lalla Salma van de aard-bodem lijkt te zijn verdwenen. Sinds oktober vorig jaar is ze niet meer gezien. Ze verscheen zelfs niet op evenementen die te maken hadden met haar stichting voor onderzoek naar kanker. Maar het meest opvallend was dat Lalla Salma zich niet liet zien in Parijs, waar haar man eind vorige maand een hartope-ratie onderging. Opmerkelijk genoeg verspreidde het Marokkaanse hof een foto van de koning in zijn ziekenhuisbed – iets wat op zich al zeer ongebruikelijk is – waaromheen zijn broer, zussen en twee kinderen stonden. Maar: geen spoor van Lalla Salma! Ze bleek ook niet degene die de foto had gemaakt, wat nog een verklaring voor haar afwezigheid op het plaatje had kunnen zijn.

More content below the advertising

Lees het hele artikel in Story editie 14. Nu in de winkel. Kun je niet wachten? Bekijk 'm via Blendle

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Beeld: AP Photo/Abdeljalil Bounhar (Hollandse Hoogte)

Met de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima drie kinderen met een geheel eigen persoonlijkheid. Dít is Alexia (13).

Alexia is dé modeprinses van de drie. Ze heeft onder diverse schuilnamen verschillende Instagram-accounts, waarop ze haar outfits fotografeert. Ook al zijn sommige van haar accounts openbaar, ze zijn moeilijk te vinden. Haar privé kledingstijl is veel hipper en minder netjes dan de kleding die ze in het openbaar draagt. Alexia heeft een groot gevoel voor humor, want ze vindt niets leuker dan onder een van haar pseudoniemen te reageren op nep Alexia-accounts. Alexia is fan van de Nederlandse band Kensington en van realityster Koen Kardas-hian. Alexia rijdt paard (op Pixie) en doet onder de naam ‘Alexia Marcela’ mee aan zwemwedstrijden. Ook houdt ze van dansen en is ze fervent hockeyster. Ze zit in de tweede klas van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Alexia kan heel goed zingen, waarbij ze zichzelf begeleidt op gitaar. Van de drie zusjes is Alexia de echte Latina – ze lijkt niet alleen qua uiterlijk het meest op haar moeder Máxima, ze heeft ook dat typische Zuid-Amerikaanse temperament, ook al is ze tegelijkertijd schuchterder en introverter dan haar zusjes. Maar haar emoties uit ze heftig, dat deed ze volgens haar ouders al als baby. 

More content below the advertising

Lees de verhalen over de andere twee prinsessen in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders

Afgelopen juli werden op klaarlichte dag twee kostbare kronen en een rijksappel gestolen uit de Strängnäs Kathedraal in de Zweedse hoofdstad Stockholm. 

De kostbare kroonjuwelen uit de 17e eeuw werden afgelopen week teruggevonden in een vuilnisbak in een buitenwijk van Stockholm. Wie ze daarin heeft gegooid en waarom is (nog) niet duidelijk.

More content below the advertising

Dit artikel komt uit Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees verder op Blendle. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP