Hun ouders prins Andrew en Sarah Ferguson zijn na het stranden van hun huwelijk zeer close gebleven, maar toch zouden prinsessen Beatrice en Eugenie jarenlang last hebben gehad van hun scheiding. Hebben de twee daarom zo lang gewacht met hun eigen jawoord?

Officiële scheiding

Prinses Beatrice was drie jaar oud en haar zusje Eugenie werd vier dagen later twee toen hun ouders prins Andrew en Sarah Ferguson op 19 maart 1992 bekendmaakten dat ze uit elkaar gingen. Vier jaar later werd de scheiding officieel uitgesproken, maar Andrew en Sarah bleven vrienden. Ze wilden hun dochters zoveel mogelijk samen blijven opvoeden en gingen ook nog gewoon als gezin met Beatrice en Eugenie op vakantie.

Documentaire

Dat klinkt als een modelscheiding, maar toch zou de breuk tussen hun ouders vele jaren lang een welhaast traumatisch effect hebben gehad op de prinsessen. Dat stellen royalty-kenners in een onlangs op de Britse zender Chanel 5 uitgezonden documentaire over de twee. Het was nog niet eens het feit dat Andrew en Sarah niet meer samen waren dat Beatrice en Eugenie emotionele schade toegebracht zou hebben. Wat de ex-echtelieden al snel na hun breuk zonder elkaar uitspookten zou de echte boosdoener zijn geweest.

Beeld: Brunopress
Dit artikel komt uit Story. Editie 44 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.