In plaats van aan zijn huwelijksproblemen te werken, zocht oud-koning Albert van België zijn heil bij een andere vrouw. Prins to be Jonas Bergström trouwde met de hartsvriendin van de Zweedse prinses Madeleine. En de Spaanse koningin Letizia zou zwanger zijn geweest van een andere man, toen ze droomprins Felipe leerde kennen. Deze en nog veel meer pikante onthullingen!

Niemand kon bevroeden dat Mette-Marit, een alleenstaande moeder met een pikant verleden, de toekomstige kroonprinses van Noorwegen zou worden. Mette-Marit leidde jarenlang een leven van seks, drugs en rock-’n-roll. Ze beleefde een stormachtige romance met Morten Borg, die met drugshandel in verband werd gebracht, waaruit zoontje Marius werd geboren. Ook verscheen ze zoenend met een vrouw in een videoclip, stroopte ze houseparty’s af en gaf ze acte de présence in een datingshow op de Noorse televisie. Prins Haakon was echter verblind door de liefde en het leek hem weinig te kunnen schelen wat de prachtige blonde vrouw met de ijsblauwe ogen op haar kerfstok had. Zijn liefde was onvoorwaardelijk! Zouden zijn ouders niet instemmen met een huwelijk, dan was hij zelfs bereid afstand te doen van de troon.

Tweede kans

Uiteindelijk stelde Haakon zijn ouders voor een jaar te gaan samenwonen met Mette-Marit. Dat jaar zou moeten uitwijzen of Mette-Marit een tweede kans in het leven verdiende. Schoorvoetend stemde het koningspaar in. Mette-Marit slaagde er niet alleen in de harten van haar schoonouders te stelen, ook die van het protesterende volk. In een tv-interview betuigde Mette-Marit voor de hele natie spijt: ‘Ik heb een losbandig leven geleid en heb een hoge prijs betaald voor mijn levenservaring. Ik kan de tijd helaas niet terugdraaien en alles ongedaan maken. Maar ik ben er sterker van geworden. Ik zal mijn uiterste best doen in mijn toekomstige rol van kroonprinses.’ Haakon was dolgelukkig toen hij toestemming kreeg om met Mette-Marit te trouwen en nóg gelukkiger nadat hun liefde werd bekroond met de komst van twee kinderen.

Beeld: Getty Images

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story Royal. Deze special ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.