In plaats van aan zijn huwelijksproblemen te werken, zocht oud-koning Albert van België zijn heil bij een andere vrouw. Prins to be Jonas Bergström trouwde met de hartsvriendin van de Zweedse prinses Madeleine. En de Spaanse koningin Letizia zou zwanger zijn geweest van een andere man, toen ze droomprins Felipe leerde kennen. Deze en nog veel meer pikante onthullingen!

Het was de bedoeling dat de toen nog Spaanse kroonprins Felipe zou trouwen met Carolina de Waldburg. Zij was mooi, bezat klasse, sprak vloeiend Spaans en niet geheel onbelangrijk: ze was van adel! Tot grote teleurstelling van Felipe’s ouders Juan Carlos en Sofia kwam het echter niet tot een huwelijk tussen hun zoon en Carolina. Felipe viel als een blok voor de charmes van televisiejournaliste Letizia Ortiz. Dat burgermeisje Letizia al na één jaar gescheiden was van haar oud-leraar literatuur, lag gevoelig in traditioneel katholiek Spanje. Daarnaast had zij ooit als naaktmodel voor een Cubaanse kunstschilder gewerkt. Maar het bericht dat ze in 2002 een abortus zou hebben ondergaan, sloeg in als een bom.

De abortus

Letizia zou zwanger zijn geweest van een andere man, toen ze destijds Felipe leerde kennen. Ze was razendsnel tot de conclusie gekomen dat haar toekomst met de toekomstige koning aanzienlijk interessanter was en onderging een abortus, zo tekende haar neef David Rocasolano op in zijn boek Adios Princesa. Volgens Rocasolano zouden Letizia en Felipe hem hebben gevraagd om alle papieren en bewijzen over de abortus te vernietigen. In de tijd dat Letizia de abortus zou hebben gehad, was het in Spanje illegaal om zomaar een zwangerschap te beëindigen. Dat was alleen mogelijk als er afwijkingen bij het ongeboren kindje waren geconstateerd, of als het leven van de foetus of moeder in gevaar zou zijn. Het contact tussen Letizia en haar schoonouders wankelde lange tijd, maar dat weerhield Felipe er niet van om met zijn droomvrouw te trouwen. De twee bekroonden hun geluk niet alleen met een trouwring, ook met de komst van dochters Leonor en Sofía. Felipe heeft dan moeten knokken voor hun liefde, tot op de dag van vandaag heeft hij geen berouw van zijn partnerkeuze.

Beeld: Brunopress

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story Royal. Deze special ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.