In het Verenigd Koninkrijk is de populariteit van schandaalprins Andrew naar een absoluut nulpunt gezakt, maar voor Sarah Ferguson blijft hij haar nummer één! Enige jaren na hun scheiding aasde Sarah al op een verzoening met de vader van haar dochters. ‘Een echt koninklijk sprookje met een happy end.’ Andrew leek nooit zo happig op een hereniging, maar nu hij zwaar onder vuur ligt, zoekt hij haar gezelschap steeds vaker op.

‘Het gelukkigste ongetrouwde stel ter wereld.’ Zo omschrijven de Britse prinsessen Beatrice en Eugenie hun ouders Andrew en Sarah. De twee gingen in 1992 uit elkaar en in 1996 werd de scheiding officieel afgerond. Hun zesjarige huwelijk had bol gestaan van problemen en overspelaffaires. Andrew was slechts tien procent van het jaar thuis en ontpopte zich steeds meer als een feestbeest. Sarah werd aan haar lot overgelaten en stond grotendeels alleen voor de opvoeding van hun kinderen. Ze kampte met een eetziekte en woog op den duur ruim honderd kilo, wat haar de bijnaam Dutchess of Pork opleverde. Sarah kreeg geen enkele steun van haar echtgenoot en diens familie. Ze voelde zich steeds eenzamer en ongelukkiger. Ze was koopziek en stortte zich in buitenechtelijke escapades.

Article continues after the ad

Happy end

Naarmate de jaren verstreken, kreeg Sarah steeds meer spijt en aasde ze publiekelijk op een verzoening met Andrew. In Saga’s Magazine riep ze dat Andrew de mooiste man van de wereld is. En wanneer haar gevraagd werd naar een mogelijke verzoening, antwoordde zij: ‘Als je ouder en wijzer bent, zie je bepaalde dingen anders. Het zou mooi zijn. Een echt koninklijk sprookje met een happy end. We zullen zien...’ En in een televisie-interview met Oprah Winfrey vertelde Sarah: ‘Ik heb veel mensen pijn gedaan, mijn vrienden en mijn familie, wat verschrikkelijk is. Ik heb enorm stomme fouten gemaakt, die bijna niet te vergeven zijn. Andrew is fantastisch. Ik heb hem altijd beschouwd als de ultieme gentleman, en dat is hij ook.’

Samen sterk

Alle openlijke loftuitingen en liefdesverklaringen ten spijt, Andrew wilde niets weten van een doorstart van een relatie met Sarah. Wél stond hij voor haar klaar toen haar huis werd verwoest door een brand – ze had geurkaarsen in de badkamer laten branden waarna ze de woning verliet. Sarah woonde maar liefst een jaar bij haar ex. Ook vierden ze samen vakantie in Spanje en in het Zwitserse Verbier. Maar Sarah’s warme gevoelens werden door Andrew genegeerd. Tot nu! Volgens hofbronnen zou Andrew zelf steeds meer toenadering zoeken nu hij zwaar onder vuur ligt vanwege zijn ooit hechte banden met zedendelinquent Jeffrey Epstein. 

Trots

Dat Sarah achter hem blijft staan in deze voor hem zo moeilijke periode, lijkt Andrew meer dan te kunnen waarderen. Sterker nog: hij zou er inmiddels van overtuigd zijn dat zij altijd de vrouw is geweest die hem is blijven steunen, wat er ook gebeurt. Steeds vaker worden de twee samen gesignaleerd. Zo ook recentelijk, toen ze in een poging zijn imago op te krikken een liefdadigheidsactie in verband met de coronacrisis op touw zetten. Andrew en Sarah vulden tientallen zakjes met cupcakes voor de zorgmedewerkers van het Thames Hospice in Windsor, en Andrew ging de lekkernijen zelfs nog persoonlijk bezorgen. Volgens Britse media zitten Andrew en Sarah momenteel in de Royal Lodge in Windsor in zelfisolatie met hun jongste dochter Eugenie en haar echtgenoot Jack Brooksbank. Sarah lijkt gelukkiger dan ooit en dat mag iedereen weten. Op Instagram deelde ze dan ook een foto van haar (ex)man en dochters waarbij ze schreef: ‘Ik ben zo trots op ons gezin.’

Beeld: Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Editie 22 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.