De vriendschap van prins Andrew met Epstein heeft een impact op de gehele koninklijke familie, maar natuurlijk vooral op zijn gezin en ex-vrouw. Het contact met Sarah Ferguson is nog altijd goed en zij blijft hem dan ook steunen ondanks alle ophef.

Dat vertelt 'Fergie' in een interview met de Arabische Vogue. Ondanks dat ze in 1996 al uit elkaar gingen, blijft ze het zwaar vinden om te zien wat hij momenteel allemaal doormaakt. 'Om een geweldige man te zien die zo’n enorme pijn heeft. Hij is de beste man die ik ken. Het is geweldig wat hij allemaal voor Groot-Brittannië heeft gedaan en het is allemaal onzin', aldus Sarah.

Epstein

Andrew werd in een vraaggesprek met de BBC aan de tand gevoeld over zijn relatie met Epstein die eerder dit jaar in een New Yorkse cel zelfmoord pleegde. Epstein werd onder meer beschuldigd van seksueel misbruik van minderjarige meisjes en kreeg voor soortgelijke vergrijpen in 2008 in Florida 13 maanden cel. De schatrijk geworden ondernemer en investeerder Epstein omringde zich graag met beroemdheden, zoals naast de prins ook Bill Clinton, Donald Trump, Woody Allen en Rupert Murdoch.

Slechte inschatting

De 59-jarige prins en hertog van York is het derde kind en de tweede zoon van koningin Elizabeth II en prins Philip. Hij betreurt dat hij door een slechte inschatting met Epstein in aanraking is gekomen. De zelfmoord van de Amerikaan heeft volgens Andrew helaas veel vragen onbeantwoord gelaten en Andrew voelt naar eigen zeggen diep mee met de slachtoffers die deze zaak graag achter zich zouden laten.

Article continues after the ad

Bron: AD | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.