Er is veel (lees: heel veel) over geschreven de afgelopen weken: Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of a Modern Royal Family. Een boek dat een hoop geruchten over het stel moet ontkrachten.

Wij verwachten een hoop royalty dirt.

Betrokken bij het boek?

Het boek ligt vanaf nu in de Britse schappen. Hoewel het boek voornamelijk over Harry en Meghan gaat is er wel wat onduidelijkheid over de betrokkenheid van de twee zelf bij het maken van het boek. De auteurs, royaltyverslaggevers Omid Scobie en Carolyn Durand, zeiden in eerste instantie dat zij het boek mede op basis van interviews met de hertog en hertogin hebben geschreven.

Onzin verhaal

Later meldde een woordvoerder van Harry en Meghan echter dat zij helemaal niet hebben meegewerkt aan Finding Freedom. "Het boek is gebaseerd op de ervaringen van de auteurs als leden van de royaltypers en op hun eigen onafhankelijke verslaggeving."

Article continues after the ad

Toch gelooft ook Meghans vader Thomas Markle dat verhaal niet helemaal. Diverse media meldden eerder ook al dat vrienden van Harry en Meghan wel meewerkten aan het boek, maar zonder hun instemming nooit zo openhartig zouden zijn geweest, of met de auteurs zouden hebben gepraat.

Stel zeurende kinderen

Wat de rol van Harry en Meghan tijdens het schrijfproces ook is geweest, de ontvangst van het boek zou volgens Daily Express niet heel positief zijn voor de hertog en hertogin van Sussex. "Het boek dat hun acties, gedachten en gevoelens van de afgelopen jaren zou verklaren, is al belachelijk gemaakt en heeft op sommige plaatsen tot boze reacties geleid."

Ook wordt hun imago er volgens de krant niet door verbeterd, maar juist verslechterd mede omdat ze overkomen als een stel zeurende, verwende kinderen.

Bron: ANP Beeld: BrunoPress

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.