Als koningin of prinses zijn alle ogen op je gericht en is de druk om er goed uit te zien dus groot. Onze eigen koningin Máxima moet best wat moeite doen om in vorm te blijven, maar niet alle royals hoeven even hard te werken voor hun slanke figuurtjes.

1. Kate

De Britse hertogin Catherine, maatje 34, zou volgens een aantal criticasters wel een paar kilootjes mogen aankomen – toen ze net verkering had met William had ze maat 38. Maar zij voelt zich lekker bij dit zeer slanke lichaam. Kate loopt hard, roeit en doet aan yoga en pilates. Ook eet ze veel eiwitten en nauwelijks koolhydraten.

Article continues after the ad

2  Mary

Kroonprinses Mary van Denemarken (48) heeft na vier kinderen nog steeds een figuur waar de meeste twintigers jaloers op zouden zijn. Ook Mary beweegt veel. Ze doet geen uitspraken over haar eetpatroon, maar vermoed wordt dat zij het ‘Deense dieet’ volgt. Weliswaar eet je dan regelmatig gebak, maar je leeft vooral op vis, noten en zaden en heel veel groente en fruit.

3 Letizia

Eerlijk is eerlijk: de Spaanse koningin Letizia was lange tijd te dun. In haar thuisland gingen zelfs geruchten dat ze anorexia had. Inmiddels ziet ze er stukken gezonder uit. Naar verluidt volgt ze het Perricone-dieet, dat ontstekingsremmend schijnt te zijn en vooral bestaat uit vette vis, groente en fruit. Letizia blijft ver weg van crashdiëten.

Beeld: GettyImages

Dit artikel komt uit Story. Editie 11 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.