Máxima zet zich al jaren in voor het vergroten van de toegang tot financiële diensten. Haar missie bracht haar vorige week naar Ethiopië, waar op dat gebied nog veel werk te verrichten is. Onze koningin is echter niet de enige bevlogen royal met een hartstochtelijke missie.

Toen Willem-Alexander precies twintig jaar geleden de vrouw van zijn dromen ontmoette, was zij werkzaam in het bankwezen. Die baan was een logische keuze: ze had immers economie gestudeerd en gaf na haar studie middelbare scholieren en studenten wiskundeles. Toen Máxima eenmaal getrouwd was met haar prins, wist ze dat ze die passie voor geldzaken wilde inzetten voor een betere wereld. Máxima is erevoorzitter en speciaal adviseur van het platform Wijzer in Geldzaken.

Article continues after the ad

Verenigde Naties

In deze functie vraagt ze aandacht voor het belang van financiële educatie. Dat laatste doet ze ook al tien jaar voor de Verenigde Naties, waarvoor ze de hele wereld over vliegt. Ze wil vooral dat arme mensen ook toegang krijgen tot financiële diensten. Deze functie is absoluut geen erebaantje. Ze heeft echt kennis van zaken en krijgt een heleboel voor elkaar. Dat komt ongetwijfeld omdat ze zich met hart en ziel inzet voor iets wat echt haar persoonlijke missie is geworden. Ook in Ethiopië maakte Máxima zich vorige week weer hard voor meer financiële mogelijkheden voor de lokale bevolking.

Dit artikel komt uit Story. Editie 22 ligt nu in de winkel of lees je online verder via Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP