Harry en Meghan mogen hun koninklijke status vanaf 1 april niet meer gebruiken om betaalde klussen binnen te harken, al gebeurt dat op een verkapte manier natuurlijk tóch. Iedereen wéét immers dat Harry een prins is en zijn vrouw een hertogin! En er zijn meer royals die hun naam en titel inzetten om er rijk van te worden.

Het was een beetje gênant om te zien hoe prins Harry naar een baan voor zijn vrouw Meghan hengelde bij Disney-baas Bob Iger. Tijdens de première van The Lion King werd Harry, zonder dat hij het doorhad, gefilmd terwijl hij naar zijn vrouw wees en zei: ‘Wist je dat ze ook voice-overs doet? Ze is echt geïnteresseerd.’ Een blij verraste Iger reageerde vervolgens met: ‘We zouden het fantastisch vinden om te proberen.’ De voice-over is inmiddels ingesproken.

Article continues after the ad

Geld

Je zou denken dat de financiële beloning die Meghan hiervoor kreeg linea recta naar hun bankrekening is gegaan. Het stel moet immers ruim 2,3 miljoen euro terugbetalen voor de verbouwing van Frogmore Cottage en de Sussexjes moeten vanaf 1 april opdraaien voor al hun eigen kosten. Meghan liet Disney echter een donatie doen aan de stichting Elephants Without Borders, die zich inzet voor olifanten in het wild. Maar nu Meghan het acteren weer vaker wil oppakken, zal dat ongetwijfeld anders worden. Volgens bronnen heeft Meghan haar agent Nick Collins in Hollywood opdracht gegeven om actief op zoek te gaan naar geschikte rollen. Hij moet vooral proberen om een rol in een Marvel-superheldenfilm voor Meghan te ritselen. Ze weet dat ze daar miljoenen voor kan krijgen, en dat een rol in een zogenaamde ensemblefilm beter is dan een ‘gewone’ hoofdrol, omdat men haar altijd zal zien als Meghan Markle. Producenten zullen graag met haar in zee gaan, haar huwelijk met prins Harry heeft haar immers wereldberoemd gemaakt. Het lijkt erop dat Meghan die koninklijke status gebruikt om geld te verdienen. Ze is echter niet de enige.

Beeld:Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Editie 11 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.