Misschien is het niet al te koninklijk om fillers of Botox te gebruiken of zelfs je neus te laten verkleinen, maar als koningin of prinses sta je in het voetlicht en is de verleiding soms heel groot. Veel royals hebben dan ook aan zichzelf laten sleutelen.

De Spaanse koningin Letizia is in de loop der jaren behoorlijk veranderd van uiterlijk. Toen ze nog gewoon Letizia Ortiz heette en het Spaanse journaal presenteerde, had ze een ‘aanwezige’ neus. Ook leek haar kin in die tijd puntiger dan nu. In 2008 zag haar neus er opeens heel anders uit. Het doorgaans niet al te loslippige Spaanse hof gaf toe dat ze een ingreep had ondergaan. De reden: ‘Ademhalingsproblemen’. Bij zo’n opvallende verandering kun je er natuurlijk niet het zwijgen toe doen...

Article continues after the ad

Botox

Een kleine anderhalf jaar geleden zag Letizia er ineens helemáál anders uit: haar gezicht was een beetje opgezwollen en leek strakker. Had ze de kerstvakantie gebruikt om zich bij een cosmetisch chirurg te laten inspuiten met botox en fillers? Het hof zei dit keer niets... Letizia’s zus had eerder al gereageerd op geruchten dat de Spaanse koningin aan zichzelf had laten sleutelen. Zij vertelde dat Letizia gezond eet, veel water drinkt en aan yoga doet, en dat ze er daarom zo stralend en jong uitziet. Ook onthulde ze dat Letizia Biotulin, een verzorgingsproduct dat ook wel ‘organische Botox’ wordt genoemd, gebruikt. Maar of dat werkelijk het enige is wat Letizia doet..?

Dit artikel komt uit Story. Editie 23 ligt nu in de winkel of lees je online verder via Blendle. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP